Optredens

Laatste video

Kom kus me nog ’n keer
Bekijk:

Kom kus me nog ’n keer

Geplaatst op Feb 13

Over Hugo

Na ruim twee jaar keihard werken is Hugo Peeters derde album met de titel “Hemels” nu een feit! Nee, geen verzamelwerk van vorige albums maar allemaal nieuwe nummers. Deze dubbel cd met 19 prachtige nieuwe liedjes viel letterlijk in het water tijdens de cd presentatie op 30 Mei. Ondanks het verschrikkelijke slechte weer hadden veel trouwe fans van Hugo toch nog de moeite genomen om te komen. De reacties op zijn dubbel cd zijn allemaal overweldigend. Juist nu de markt van cd-verkoop landelijk gezien bijna volledig op z’n achterwerk ligt, heeft Hugo besloten zich te onderscheiden van de rest.

Hij heeft er namelijk voor gekozen om er een schepje bovenop te doen en om uit te komen met een geheel nieuwe dubbel cd. Een dapper besluit dat promotioneel wordt ondersteund door PR Bureau, Saskia Konings uit Arnhem. Op dit moment wordt er door Saskia en Hugo hard gewerkt aan zijn carrière. Met de nieuwe single “Wil jij het meisje zijn in mijn videoclip” afkomstig van het album “Hemels” bestormt Hugo op dit moment menig radio zender en is hij binnenkort te gast bij veel radiostations voor een interview. Het Album Hemels is zelfs al binnengekomen in de album top 100 op de 71-ste plaats. Van alles wat hij tot nu toe heeft gemaakt is dit absoluut het beste, daar is geen twijfel over mogelijk! Voor wie Hugo Peeters nog niet kent, haal snel zijn laatste nieuwe album in huis en laat je Aangenaam verrassen. Want hij is echt, zoals de titel het al zegt, “Hemels”.

Hoe het allemaal begon

Hugo peeters Gendtenaar in hart en nieren, werd geboren op 22-05-1973. Al op jonge leeftijd was hij gefascineerd door de Nederlandstalige muziek. Hij bracht menig uurtje door op zijn slaapkamer om daar lekker muziek te draaien. Met een oude zaklamp die omgebouwd was tot microfoon stond hij uren te zingen en oefenen. Bij familiefeestjes als er een band speelden dan zat hij meestal de hele avond bij of op het podium. Graag schreef hij teksten op bekende liedjes met anekdotes over het bruidspaar en deed dan samen met zijn neven en nichten een voordrachtje. Maar één voordrachtje was voor Hugo natuurlijk nooit genoeg.

Tijdens de pauze van de band vroeg hij dus meestal of hij niet ook eens een liedje mocht zingen. Zo gebeurde het dat hij langzaamaan gevraagd werd om eens te komen zingen bij feestavonden van de plaatselijke sportclubs in de regio. Ook op kermisfeesten en carnavalsavonden was een optreden van Hugo al niet meer vreemd. Samen met twee vrienden begon hij een cabaret trio genaamd “Expantie” en trad veel op tijdens Carnaval en veel uiteenlopende feestjes.

Koninginnedag

Hugo werd weer eens gevraagd om te komen zingen op een familiefeestje in Gendt. Evenementen presentator en dj Sjaak Campschreur die daar die avond toevallig aanwezig was zag mogelijkheden in de verdere ontwikkeling van Hugo zijn zangkwaliteiten en bood zich aan om hem hierin te begeleiden. Als organisator van o.a. de Oranjefeesten vroeg hij Hugo of hij niet wilde optreden met Koninginnedag. Dit optreden verliep echter zo goed dat de vraag naar optredens steeds verder steeg. Hugo besloot een zanginstallatie aan te schaffen en ze gingen samen op pad van het ene feest naar het andere.

Juni 2005

Tijdens het gevelconcert van het plaatselijke kersenfeest waar Hugo gevraagd was voor een optreden, Bleef hij niet onopgemerkt voor de eigenaar van radiostation Het Gelders Geluid. Deze was zo enthousiast dat hij Hugo vroeg voor een radiointerview. Nog geen week later zat hij live in de uitzending. Nu kreeg Hugo de kans om zich een beetje te promoten en gaf het Gelders geluid hem tevens de kans om op te treden bij Hollandse avonden die ze regelmatig organiseerde vanuit de betreffende locaties werden deze avonden live uitgezonden op de radio. Zo gebeurde het dat Hugo al regelmatig het podium deelde met veel bekende artiesten Omdat Hugo de grote wens had om een album op te gaan nemen, ging hij op zoek naar de mogelijkheden om dit te realiseren. Via collega zanger Fred Theunissen kwam hij in contact met Lei de Bruyn van Royal Music Productions te Kerkrade. Hugo had al een aantal teksten geschreven en ook de melodieën zaten al in zijn hoofd. Voor de uitwerking hiervan zat Hugo met Lei meteen al op één lijn.

Door de steun van eigenaar Karel Witjes van Graphic World kon Hugo de samenwerking nu gaan starten. Om een compleet album te maken met een mooie mix van nummers, kwam Hugo via Lei de Bruyn en Fred Theunissen terecht bij tekstschrijver Hans van Wiggen. Hans die reeds vele hits op zijn naam heeft staan van artiesten zoals De Deurzakkers waarvoor hij Het liedje schreef “Het feest kan beginnen” en voor bijv. de Zangers zonder naam,“Vragende kinderogen” ging nu ook voor Hugo een aantal nummers schrijven.

20 augustus 2006

Eindelijk was het dan zover! Zijn debuutalbum, opgenomen in eigen beheer was klaar en werd gepresenteerd met een groots opgezette cd presentatie. De presentatie was een groot succes, het hele dorp liep uit en ook uit de omliggende dorpen kwamen er veel bezoekers. Een record aantal van ruim 5oo albums wist hij deze dag te verkopen. Na deze droomstart kwam er voor Hugo een partner in de zin van landelijke distributie voor zijn eigen muziek en tekende hij een distributiecontract bij That’s Entertainment.

10 Juni 2007

Via zijn optredens bij Het Gelders Geluid kwam Hugo in contact met Thomas Jacobs van Dutch Stars Events. Thomas kende een jong talentje, de uit Elst afkomstige Milou van Orden. Ze was op zoek naar wat orkestbanden voor optredens en Thomas vroeg Hugo of hij haar daar misschien mee kon helpen. Er ontstond een leuke vriendschappelijke band tussen Hugo en Milou en ze zagen elkaar regelmatig bij optredens. Hugo die inmiddels druk bezig was met zijn vervolg album vroeg Milou of zij het leuk zou vinden om samen met hem een duetje op te nemen voor zijn nieuwe album. Na een spontaan ja, klom Hugo in de pen en schreef hij voor hen het nummer “samen met jou” Producer Lei de Bruyn was zo enthousiast over het nummer dat Hugo besloot om het nummer als voorloper op zijn nieuwe album uit te brengen als single. Deze werd gepresenteerd op 10 Juni 2007 onder het oog van honderden mensen. Wederom een groot succes

24 Februari 2008

Het tweede album met de Titel “Lekker op dreef “ zegt met zijn titel eigenlijk al meer dan genoeg. Met het schrijven van nummers had Hugo de smaak nu goed te pakken maar liefst 10 nummers op dit album kwamen er van zijn eigen hand. De liefhebber van het Nederlandstalige lied is Hugo inmiddels zéér gaan waarderen. Niet alleen om zijn optredens, maar ook om zijn pakkende teksten. Tussen de nummers door komt hij vaak met zijn spontane grappen. Wat hem zo te binnen schiet, dat flapt hij eruit. Dat tekent zijn persoonlijkheid en dat maakt het er alleen maar gezelliger op Ook blijven zijn liedjes niet onopgemerkt bij andere artiesten. Zo besloot zanger Hans van Aalst, beter bekent als Denans, om samen met zangeres Tina van Beeck in 2009 de single “Samen met jou” te coveren. Ook is Hugo inmiddels al vele malen benaderd of hij niet ook voor andere artiesten een nummer zou willen schrijven.

28 Juni 2008

Het dorpje Gendt kreeg zijn eigen vlag en voor de presentatie van deze speciale gelegenheid werd Hugo gevraagd of hij niet een liedje wilde zingen in het Gendts dialect. Uiteraard vond Hugo dit een hele eer en schreef hij het liedje “Hier ien ons mooie durpke Gendt. Dit nummer bleek echter zoveel los te maken bij de Gendtse gemeenschap, dat de plaatselijke Chocolaterie, Alberdeco voorstelde het nummer uit te brengen op single. Hij stelde voor de persing te willen betalen van de single als hij deze exclusief zou kunnen krijgen, om deze vervolgens gratis weg te kunnen geven bij aankoop van een pond chocolade. En zo gebeurde het dat heel het dorp massaal naar de winkel kwam om deze single te bemachtigen. Binnen een week waren dan ook alle singles de deur uit. Omdat dit slechts een eenmalige op = op actie was, behoort de single nu tot een collectors item voor fans en verzamelaars van liedjes in dialect.

30 Mei 2010

De markt van cd verkoop, ligt landelijk gezien bijna volledig op z’n achterwerk als Hugo besluit om zich te onderscheiden van de rest. Hij heeft er namelijk voor gekozen om er een schepje bovenop te doen

En om uit te komen met een geheel nieuwe dubbel cd. Nee, geen verzamelwerk van vorige albums maar allemaal nieuwe nummers. Een dapper besluit, zo noemde plugster Saskia Konings het!! Deze dubbel cd met 19 prachtige nieuwe liedjes, haalt zelfs een notering in de Album top 100. Dit was pas echt “Hemels” En zo wordt Hugo’s dappere besluit uiteindelijk dan toch beloond!

Maart 2011

Hugo, is mee met de Feestweek van Feestartiesten.nl naar Westendorf Tirol. Deze wintertoer die ondersteund wordt door Radionl heeft dit jaar het onderdeel Alpenhoorn blazen in hun radioprogramma zitten. Elke artiest die te gast is voor een interview, mag op een alpenhoorn blazen.

Hugo die te gast is in het programma koffietijd wint dit onderdeel glansrijk. Met maar liefst 48 sec. laat hij iedereen ver achter zich en wordt hij uitgeroepen Tot “de man met de langste adem“ en winnaar van de Radionl wintertoer, alpenhoornblazer 2011. Door het winnen van dit onderdeel weet heel zingend en luisterend Nederland ineens wie Hugo Peeters is. In de weken aansluitend op dit evenement, komt zijn nieuwe single; “Geen bloemen voor jou” ( versie 2011 ) uit. Dit zelf geschreven nummer gaat als een speer door ons land. Bij Radionl staat het weken lang in dag top 5 en op zelfs op de eerste plaats. Ook in België werd dit nummer goed opgepikt en stond het bij veel radiostations hoog in de hitlijst.

26 November 2012

Na het succes van zijn single”Geen bloemen voor jou” kwam er nu een waardige opvolger.Met de Titel “echte vrienden” staat hij maandenlang hoog in de playlisten bij vele radiostations in Nederland, België, Duitsland, Spanje en zelfs de Nederlandse Antillen. Ook de videoclip gemaakt door William ten Kate wordt veelvuldig gedraaid bij TV Oranje en Menig lokale omroep. De radiopromotie van “Echte Vrienden” in vertrouwde handen van Geert Hakze van Showbizzinfo brengt Hugo momenteel door heel ons land en geniet hij momenteel steeds meer van zijn bekendheid en de erkenning voor zijn muziek. Kortom,…Hugo Peeters een artiest waar we nog veel van zullen horen de komende jaren. Want,… deze man met de langste adem is nog lang niet uitgezongen!!!

5 Mei 2012

“Geen bloemen voor jou ”en “Echte Vrienden” zijn al nummers welke onlosmakelijk verbonden zijn aan Deze zanger uit Gendt. Aan zijn toch al rijkelijk gevulde koffer met repertoire kan hij een nieuw nummer toevoegen namelijk CAIPIRINHA. Met uitsluitend de hoes in de hand weet je dat het hier Een onvervalste zomerknaller betreft. De glazen kunnen worden gevuld en de tap kan stromen terwijl uit de luidsprekers CAIPIRINHA klinkt.

9 September 2012

Met nummers als “Caipirinha” en “Echte vrienden” heeft zanger Hugo Peeters zich de afgelopen maanden goed op de muzikale kaart weten te zetten. De genoemde singles werden en worden nog regelmatig gedraaid op de diverse zenders. Het was dan ook een ware zoektocht naar een waardig opvolger en die is gevonden. Met het nummer ‘Ik wil” gaat Hugo Peeters proberen de successen van de voorgaande single’s op zijn minst te evenaren en natuurlijk wordt gehoopt dat het en nieuw muzikaal hoogtepunt gaat worden.

Hugo Peeters waarvan afgelopen week de nieuwe single “Ik wil” uitkwam reisden afgelopen zaterdag af naar het Friese Harkema want daar zei ook iemand “Ik Wil”. En wel ja tegen een tatoeage van zanger. Superfan Calvin Tuinstra had Hugo Peeters uitgenodigd om aanwezig te zijn Bij het laten zetten van een tatoeage op zijn pols. Nee, niet zo maar een tattoo, maar eentje met het complete naamlogo van de Gendtse zanger. Gewoonweg een bizar idee dat er iemand rondloopt met mijn naam op z’n arm, maar wel het grootste compliment Dat je als artiest kunt krijgen. “Ik had nooit durven denken en dromen dat er nog eens iemand rond zou lopen met mijn naam op z’n arm. Echt niet te geloven! Wat dat betreft vind ik Calvin een echte lefgozer”, aldus Hugo Peeters! Calvin verklaarde, Bij het horen van de eerste noten wist ik het; “Dit is mijn muziek”. Hij volgt de muzikale carrière van Peeters dan ook op de voet. Wat zijn tatoeage betreft,is hij echt trots op zijn nieuwe aanwinst! En steekt dat dan ook bepaald niet onder stoelen of banken!!

26 Januari 2013

Ik hou van Feesten, Dansen, Zingen, Zuupen

Dit, liedje met een tekst ien Gendts dialect, schreef Hugo op verzoek van dweilorkest, “De Zwabberbent uut Gendt”. Het was de bedoeling dat het gebracht zou gaan worden door de zwabberbent. Tijdens de pronkzitting en diverse carnavalsavonden van Carnavalsvereniging De Gentenarren. Iedereen was echter zo enthousiast over het nummer, dat het idee geboren werd om dit nummer op cd te zetten en er een videoclip bij te maken. Door de bijdrage van Steunstichting Gendt Doornenburg kon er gestart gaan worden! Hugo werd gevraagd het nummer in te zingen en het project te verzorgen. Met medewerking van Frank van Etten Studio Apeldoorn i.s.m. Rooftop Studio’s Edwin van Hoevelaak te Holten, is het uiteindelijk tot stand gekomen. De videoclip is opgenomen bij het gezelligste café van Gendt,…Café De Klok

5 Mei 2013

Met zijn singles scoort Hugo Peeters altijd goed. CAIPIRINHA en ECHTE VRIENDEN en IK WIL worden op de diverse zenders nog regelmatig ten gehore gebracht.Aan die lijst hoopt Hugo er binnenkort een toe te kunnen gaan voegen want vandaag is verschenen de nieuwe single LISA MARIE. Een nummer die laat horen dat je deze sympathieke zanger uit het Gelderse Gendt niet in een hokje kan plaatsen. Hij weet met zijn keuze altijd weer voor een verrassing te zorgen en ook deze keer. Met het beluisteren van LISA MARIE zou je de indruk kunnen krijgen dat Hugo zich maar al te graag laat bekeuren door deze dame.

30 Augustus 2013

“De jongen met de mondharmonica”

is een nummer waarin Hugo Peeters wordt opgepakt en meegevoerd naar een droomwereld. Het liedje past bij Hugo als een tweede huid. Dit oude liedje is als ware gerestaureerd en zijn nieuwe jasje is volledig in zijn waarde gelaten. De restaurateur die tekende voor dit project was Lei de Bruyn van Royal Music productions. Ga lekker achterover zitten en laat jezelf mee voeren naar de droomwereld.

 

Date →
Nov 2
Tags →

1 Reactie

 • Forograaf Jeffrey zegt:

  Hoi Hugo.
  na ons gesprek vanavond bij de TS heb ik gelijk een kijkje op je website genomen, en het filmpje bekeken waar je het over had, echt super leuk!
  Mooie singels, ziet er goed uit!
  ik zal je de foto’s mailen.

  groet,
  Jeffrey Slendebroek
  Fotograaf 112Lingewaard.nl

Plaats je reactie